Ivan Knorr

Ivan KnorrVelkou část svého života jsem prožil v zadrátované republice, kde byly cestovatelské možnosti velmi omezené. Výpravy do rumunských hor a cesty stopem k moři nemohly naplnit mé touhy z dětství. Pak padla železná opona a svět se otevřel. Při jeho objevování jsem zjistil, že mě současně baví zprostředkovávat poznání i jiným, a tak byla volba průvodcovské profese zcela přirozená.

V průběhu devadesátých let jsem jako průvodce absolvoval většinu evropských destinací s hlavním důrazem na Řecko, Britské ostrovy a Skandinávii. Během těchto let postupně přibyly i zámořské destinace a od roku 1998 jsem zaměřil svoji pozornost na Severní Ameriku (USA a Kanadu), kde jsem za poslední čtvrtstoletí strávil téměř deset let.

Od druhé poloviny devadesátých let se věnuji též publikační činnosti a jsem autorem řady článků o tuzemských i zahraničních destinacích.

Mým krédem je citát oblíbeného autora z dětství Ernesta Thompsona Setona: „Protože jsem poznal trýzeň žízně, pokusil jsem se vykopat studnu, ze které by mohli pít i jiní.“

Ohlasy klientů na průvodce:

28.9.-2.10.23 - Skotsko, průvodce Ivan Knorr

28.9.-2.10.23 - Skotsko, průvodce Ivan Knorr

16.6.-19.6.23 - Londýn, průvodce Ivan Knorr

 

Sledujte nás

icon-facebook  icon-twitter